Digital Learning Officer (H/F/X)
Nu solliciteren

Wil je het leeraanbod van Sibelga met aangename en doeltreffende digitale opleidingen ontwikkelen?  

Sibelga, de beheerder van de distributienetten voor gas en elektriciteit in Brussel, is op zoek naar een Digital Learning Officer.   Heb je een masterdiploma onderwijs, communicatie, digitale marketing of bedrijfswetenschappen, of een gelijkwaardige ervaring?  Heb je minstens 5 jaar gewerkt in de ontwikkeling van digitale opleidingen? Zoek je een nieuwe professionele uitdaging en wil je deel uitmaken van een dynamisch team op mensenmaat dat focust op de evolutie van zijn collega’s? 

WERKEN BIJ SIBELGA, DAT BOOST MIJN ENERGIE! 

Onze 1.000 medewerkers zetten zich elke dag in om de energiebevoorrading van de 500.000 Brusselse gezinnen en ondernemingen te garanderen. Op de bouwplaatsen of in onze hoofdzetel in het hartje van de stad verbeteren onze teams de levenskwaliteit van de Brusselaars en vormen ze een drijvende kracht in de energietransitie. 

BIJ WELKE DIENST KOM JE TERECHT ?  

De personeelsdienst beheert alles in verband met de arbeidsovereenkomst en haar uitvoering (betaling, vakantiedagen, overuren, bonussen, arbeidsongeschiktheid, enz.). Talent Management is verantwoordelijk voor het aantrekken, ontwikkelen en beheren van talenten binnen Sibelga.  Om het opleidingsaanbod te diversifiëren en zo beter in te spelen op de huidige behoeften van het bedrijf en zijn werknemers, zijn we op zoek naar een Digital Learning Officer. 

JE JOB 

De Digital Learning Officer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de Digital Learning Strategy van Sibelga.  In deze functie,  

 • Neem je actief deel aan de transformatie van het huidige aanbod naar een blended opleidingsaanbod (digitaal en face-to-face) dat toegankelijk is op laptop, smartphone en tablet. 
 • Bepaal je voor elke nieuwe aanvraag welke onderdelen gedigitaliseerd moeten worden en treed je op als project manager (bepalen van de leerdoelen en kernboodschappen, voorstel van een architectuur en een pedagogisch scenario, bepaling van de werklast, opstelling van het tijdschema, opstelling van de taakopdrachten, coördinatie van de productiefasen, toezicht op de externe leveranciers, tests en uitvoering, opvolging van de kosten). 
 • Begeleid je de verandering en zorg je voor de invoering van nieuwe leermethoden op alle niveaus van het bedrijf door relevante communicatieacties te ontwikkelen.  Je speelt dus een belangrijke rol in de ontwikkeling van de leercultuur. Je ontwikkelt en implementeert de richtsnoeren voor digital learning en ziet toe op hun naleving. Je organiseert de ontwikkeling van de vaardigheden van de interne trainers en van de business voor de creatie van digitale opleidingen en leidt onze leergemeenschap op ons LMS. 
 • Innovatie in digitaal onderwijs is ook een belangrijk aspect van deze functie (monitoring, doorlopende verbetering, toekomstige IT-ontwikkelingen, enz.). 

JOUW PROFIEL 

 • Je hebt een masterdiploma onderwijs, communicatie, digitale marketing of bedrijfswetenschappen, of een gelijkwaardige ervaring.  Je hebt ook minstens 5 jaar gewerkt in de ontwikkeling van digitale opleidingen (digitaal leren, microlearning, mobiel leren, ...). 
 • Je kunt dus aantrekkelijke storyboards maken en beheerst de belangrijkste digitale creatietools (Storyline, Rise, Genially, Flowspark, Ispring, enz.).  
 • Als gepassioneerd pedagoog is de tevredenheid van je interne klanten je eerste prioriteit. 
 • Je bent vertrouwd met de concepten, instrumenten en technieken van project management, communicatie en change management. 
 • Je bent leergierig en helpt je collega's om te leren, ook door zelf opleidingen te geven. 
 • Je bent nieuwsgierig en creatief.  Je durft buiten de lijntjes te kleuren. 
 • Je werkt graag in teamverband, met de business of externe partners en bouwt gemakkelijk een vertrouwensrelatie op. 
 • Je hebt ook een goede beheersing van enkele digitale grafische ontwerptools (Illustrator, Photoshop, Piktochart, ...) en kunt aantrekkelijke visuals maken om de opleidingen in ons LMS of in onze communicatie te promoten. 
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden en beheert je prioriteiten doeltreffend. 
 • Als Frans- of Nederlandstalige druk je je ook vlot in de andere landstaal uit. 

ONS AANBOD 

 • Een zinvolle job, ten dienste van de stad en haar inwoners 
 • Een kwaliteitsvolle en lonende opleiding met carrièreperspectieven 
 • Een activiteitensector in constante evolutie 
 • Een dynamische werkomgeving in hartje Brussel waar de veiligheid van iedereen, medewerkers en bewoners, een topprioriteit is 
 • Een goed evenwicht tussen werk en privéleven (mogelijkheid tot telewerken enz.) 
 • Een aantrekkelijk loonpakket met diverse extralegale voordelen (bedrijfswagen en tankkaart, gsm, internetkosten, representatievergoeding, 33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen zoals gezondheidszorg, hospitalisatie en pensioen, 30% korting op je energiefactuur enz.) 

  

Herken jij je in deze functiebeschrijving en heb je zin om je ten dienste te stellen van de Brusselaars? 

Wacht niet langer en solliciteer bij Sibelga! Je gaat aan de slag in een dynamische onderneming die constant evolueert naar nieuwe technologieën, zich inzet voor het milieu en toeziet op het welzijn van al haar medewerkers. 
 

Contract:
Onbepaalde duur