2 Projectleiders communicerende meters (M/V/X)
Nu solliciteren

Wil je een sleutelrol spelen in de werking van slimme, communicerende meters? 

Sibelga, de beheerder van de netten voor gas en elektriciteit in Brussel, is op zoek naar een Projectleider voor zijn Meter Operations Center. Heb je een bachelordiploma elektriciteit, elektronica, elektromechanica of telecommunicatie of heb je ervaring in die domeinen? Ben je op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging en wil je deel uitmaken van een dynamisch en team op mensenmaat dat actief is in smart metering? Ga dan bij ons aan de slag! 

WERKEN BIJ SIBELGA, DAT BOOST MIJN ENERGIE! 

Onze 1 000 medewerkers zetten zich elke dag in om de energiebevoorrading van 500 000 Brusselse huishoudens en ondernemingen te garanderen. Op de werven of vanuit onze hoofdzetel in het hart van de hoofdstad verbeteren onze teams de levenskwaliteit van de Brusselaars en vormen ze een drijvende kracht van de energietransitie. 

BIJ WELKE DIENST KOM JE TERECHT? 

Je gaat aan de slag in onze dienst Smart Meter Matters, waar alle technische vaardigheden met betrekking tot meters, smart metering en de ontwikkeling van innovaties op dit gebied gecentraliseerd worden. 

Het Meter Operations Center houdt zich bezig met alle communicerende meters en de monitoring ervan.  Het zorgt ervoor dat de opgenomen gegevens op tijd naar de leveranciers worden gestuurd.  Het is ook het expertisecentrum van Sibelga op dit gebied.  

JOUW JOB

Als projectleider communicerende meters voer je projecten uit of neem je deel aan projecten rond metrologische, normatieve en telecomaspecten in verband met energiemeting bij Sibelga.  Je houdt bovendien ook toezicht op de infrastructuur van de communicerende meters en optimaliseert deze, om ervoor te zorgen dat alle acties die op afstand op deze meters worden uitgevoerd, correct verlopen. 

Meer concreet neem je de volgende taken op jou: 

 • Je zal verantwoordelijk zijn voor de monitoring van de communicerende meters (codering, communicatietests, analyse van probleemgevallen, interpretatie van resultaten, ondersteuning van technici). 
 • Je rapporteert incidenten en voert op afstand belangrijke updates en andere interventies uit.  Je consolideert alles in je rapportering over de algemene werking van deze meters. 
 • Is er een probleem, dan neem je contact op met de IT-departement of met de technici die ter plaatse gaan.  Je volgt de oplossing van incidenten op. 
 • Je blijft op de hoogte van nieuwe informatie en technische en wetgevende ontwikkelingen op het gebied van slimme en communicerende meters.  Je analyseert ze, test ze en schrijft rapporten met je conclusies. 
 •  Je helpt de verschillende diensten van Sibelga bij specifieke technische problemen in verband met de meting; je verzamelt en verspreidt technische informatie die nuttig is voor de dienst Smart Meter Matters. 
 • Je onderhoudt de nodige contacten met de leveranciers voor alle technische aanvragen. 

JOUW PROFIEL

 • Je hebt een bachelordiploma elektriciteit, elektromechanica, elektronica of telecommunicatie, of ervaring op deze gebieden. 
 • Je bent nieuwsgierig en geïnteresseerd in techniek, je analyseert graag problemen en doorgrondt ze. 
 • Je werkt autonoom en proactief. 
 • Je bent rigoureus en gestructureerd. Je weet prioriteiten te stellen en komt je deadlines na. 
 • Je spreekt vloeiend Nederlands of Frans. Kennis van technisch Engels is een pluspunt. 
 • Andere kernvaardigheden: nauwkeurigheid, teamwerk, organisatie, stressbestendigheid, mondelinge en schriftelijke communicatie. 

ONS AANBOD  

 • Een zinvolle job, ten dienste van de stad en haar bewoners.  
 • Een kwaliteitsvolle en lonende opleiding, evenals carrièreperspectieven.  
 • Een activiteitensector in constante evolutie.  
 • Een dynamische werkomgeving in hartje Brussel waar de veiligheid van iedereen, medewerkers en bewoners, een topprioriteit is. 
 • Een goed evenwicht tussen professioneel en privéleven (mogelijkheid tot telewerken enz.).  
 • Een voordelig loonpakket en een pakket extralegale voordelen (33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen zoals gezondheidszorg, hospitalisatie en pensioen, 30% korting op je energiefactuur enz.). 

Kun je je vinden in deze functiebeschrijving en heb jij ook zin om je ten dienste te stellen van de Brusselaars? 

Aarzel dan niet en solliciteer bij Sibelga! Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat voortdurend evolueert met het oog op nieuwe technologieën, dat zich bekommert om het milieu en geeft om al zijn medewerkers. 

Contract:
Onbepaalde duur