Project Manager ERP (M/V/X)
Nu solliciteren

WERKEN BIJ SIBELGA, DAT BOOST MIJN ENERGIE!

Sibelga beheert de distributienetten voor gas en elektriciteit in Brussel. Onze 1000 medewerkers zetten zich elke dag in om de energiebevoorrading te garanderen van de 500.000 Brusselse huishoudens en bedrijven. Zowel op onze werven als op onze maatschappelijke zetel in het hart van de hoofdstad dragen onze teams bij tot een probleemloos energiegebruik, vandaag en morgen. Sibelga speelt een centrale rol binnen de energietransitie en haar activiteiten zullen de komende jaren uiteenlopende transformaties ondergaan.

BIJ WELKE DIENST KOM JE TERECHT?

Het departement IT & Business Transformation (ITBT) ondersteunt alle business activiteiten van Sibelga. Zo kan er efficiënt gewerkt worden en kunnen de activiteiten zich verder ontwikkelen. Het departement zorgt ervoor dat Sibelga beschikt over autonome informatica die inspeelt op de evolutie van haar behoeften en de technologieën. 
Het ITBT departement is opgedeeld in drie dienstverlenende hoofdunits. Eén daarvan, de unit Competence Centres & Transversal Solutions, beheert de processen en applicaties die het beheer van de departementen Human Resources, Finance, Purchasing, Logistics en Communication ondersteunen.

Binnen deze unit helpt het ERP-team de departementen Human Resources, Finance, Logistics en Procurement bij het optimaliseren van hun manier van werken en bij het verbeteren van de gebruikerservaring. Daartoe brengt het team wijzigingen aan in bestaande toepassingen of ontwikkelt het nieuwe oplossingen die beantwoorden aan de behoeften van zijn interne klanten. Het ERP-team telt ongeveer 15 professionals en bestaat uit projectmanagers, functioneel analisten en ontwikkelaars.

Voor het ERP-team zijn we vandaag op zoek naar een ervaren projectmanager die zal rapporteren aan de Team Manager ERP. 

JOUW JOB

De Project Leader ERP:

 • Onderkent en beheert de risico’s en de problemen m.b.t. het project; identificeert de veranderingen, analyseert hun impact en werkt de te ondernemen acties uit; communiceert met de partijen die bij het project zijn betrokken; verzorgt de toewijzing en follow-up van de taken en activiteiten van de leden van het projectteam; managet de behoeften inzake menselijke en technische middelen van het project; past de methodes, processen en tools toe zoals bepaald in het projectplan; beheert het proces end-to-end volgens de ‘Project Management Life Cycle’ (PMLC) en de ‘Software Management Life Cycle’ (SDLC); zorgt ervoor dat het project en de nieuwe functies correct en beheerst in productie gaan en garandeert daarbij de beschikbaarheid van de bestaande diensten en de coherentie met de nieuwe diensten.;
 • Coördineert, indien nodig, een studie, een redactie van  RFI’s en RFP’s tijdens de fase voorafgaand aan het project; identificeert de betrokken partijen;  definieert het projectplan (PMP) met de scope en de deliverables, een planning, resources, en een projectgovernance (standaarden, methodes, processen en tools).;
 • Zorgt voor een correcte evaluatie en aanvraag van de nodige resources om te kunnen rekenen op een gemotiveerd en performant team dat de gedeelde doelstellingen van het project nastreeft; neemt het functionele beheer van het projectteam op zich (dotatie, toewijzing, follow-up, informatiefeedback, evaluatie ...) gedurende de toewijzing van de resources aan het project en dat in goede samenwerking met de Team Managers van die resources.
 • Beheert, in samenwerking met de IT Contract Manager, de contracten met de leveranciers op het operationele niveau, om te garanderen dat de leverancier daadwerkelijk zijn services levert aan het project en dat de contractuele voorwaarden effectief nageleefd worden;
 • Verzorgt de overdracht van de projectkennis met het oog op continuïteit in 'business as usual'-modus voor alle partijen waarop het project een impact heeft; staat in voor de follow-up en het evolutieve en correctieve onderhoud van de oplossingen die tijdens de periode van de ‘post-go-live’ geïmplementeerd werden.

JOUW PROFIEL

 • Masterdiploma in informatietechnologie, andere relevante opleiding of gelijkwaardig door ervaring;
 • Minstens vijf jaar ervaring in dezelfde of in een vergelijkbare functie;
 • Goede kennis van de innoverende en digitale SAP-oplossingen (HR, finance, logistiek) en van de processen;
 • Kennis en competentie op het vlak van projectbeheerprocessen, waaronder de planningstaken, toewijzing van resources, risico-, tijds-, financieel en kwaliteitsbeheer, opvolging en rapporten, documentatie en het bijhouden van registers;
 • Kennis van de energie- of nutssector is een troef;
 • Je kan je werk verrichten in het Frans en het Nederlands en op professioneel vlak beheers je het technisch Engels;
 • Kerncompetenties en -attitudes: verantwoordelijkheidszin, klantgerichtheid, nauwkeurigheid, transversaliteit, transparantie, teamplaying en respectvol in de omgang.

ONS AANBOD

 • Een zinvolle job ten dienste van de stad en haar inwoners in een activiteitensector die constant in evolutie is
 • Een degelijke, voldoening gevende opleiding en doorgroeimogelijkheden
 • Een dynamische werkomgeving in het hart van Brussel waar de veiligheid van iedereen, medewerkers en inwoners, centraal staat.
 • Een gezond evenwicht tussen werk en privéleven (mogelijkheid tot telewerk enz.)
 • Een voordelig loonpakket en een pakket extralegale voordelen (bedrijfswagen en tankkaart, gsm, internetkosten, representatievergoeding, 33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen zoals gezondheidszorgen, hospitalisatie en pensioen, 30% vermindering op de energiefactuur …)

Herken je jezelf in deze functiebeschrijving en heb je zin om je ten dienste te stellen van de Brusselaars? Aarzel dan niet en solliciteer bij Sibelga! Je gaat aan de slag bij een dynamische onderneming die voortdurend evolueert naar nieuwe technologieën, zich inzet voor het milieu en toeziet op het welzijn van al haar werknemers.
 

Contract:
Onbepaalde duur