Risk Officer
Nu solliciteren

Wens je een sleutelrol te spelen in het operationele en strategische risicobeheer bij Sibelga?    

Sibelga, beheerder van de gas- en elektriciteitsnetten in Brussel, is op zoek naar een Risk Officer. Je bent burgerlijk of managementingenieur.  Kijk je uit naar een nieuwe professionele uitdaging? Heb je zin om aan de slag te gaan in een dynamisch team op mensenmaat actief op het gebied van audit, kwaliteit, ethiek en risk management? Kom dan ons team versterken!     

SIBELGA GEEFT EEN BOOST AAN MIJN ENERGIE!   

Elke dag zetten onze 1 000 medewerkers zich in om 500 000 Brusselse gezinnen en ondernemingen van energie te voorzien. Op de werven of vanuit onze hoofdzetel in het hart van de hoofdstad, zetten onze teams zich in om de levenskwaliteit van de Brusselaars te verbeteren. Zij zijn de drijvende kracht van de energietransitie.   

BIJ WELKE DIENST KOM JE TERECHT?    

De dienst Audit, Risk & Ethics en meer bepaald het gedeelte Risk & Crisis Management ervan, staat het Directiecomité bij in de verwezenlijking van zijn doelstellingen.  Het is de bedoeling een cultuur te creëren waarbinnen de strategische, operationele, projectmatige en milieurisico’s methodisch worden geïdentificeerd, geanalyseerd, geëscaleerd en op evenredige wijze behandeld.   Om die risico’s te beheren en om de onderneming voor te bereiden op crisisbeheer zijn wij op zoek naar een Risk Officer. 

JOUW JOB 

De Risk Officer identificeert en analyseert de operationele, technische en financiële impact alsook de imago-impact van de risico’s die inherent zijn aan de context waarbinnen Sibelga actief is.  

 • In dat kader zorg je voor een professionele en constructieve aanpak van het risico- en crisisbeheer. Je staat in voor de ontwikkeling en update van de methodologie, de governance, de tools en de opleidingen. 
 • Je bepaalt en volgt de evolutie op van het risicoprofiel van de onderneming. Je stippelt de jaarlijkse strategie uit voor het risicobeheer en je coördineert de implementatie van de nodige acties.  Je verzorgt de opvolging en de rapportering ervan. 
 • Je krijgt inzicht in de belangrijkste, macroscopische, strategische, operationele of nog projectgerelateerde risico’s. 
 • Je challenget de directie, de process owners, de projectverantwoordelijken en de operationele verantwoordelijken op het vlak van risicobeoordeling en risicobeperkende maatregelen. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de processen rond crisisbeheer en Business Continuity.  Je organiseert de jaarlijks crisisoefeningen en geeft feedback na die oefeningen of na elke effectieve crisis. 

JE PROFIEL  

 • Je bent in het bezit van een universitair diploma (master burgerlijk ingenieur of ingenieur management). 
 • Je hebt minstens tien jaar ervaring op het gebied van risico- en crisisbeheer, en het beheer van verbeteringen op operationeel vlak. 
 • Je bent vertrouwd met de Business Continuity Management-concepten of je behaalde een ISO 22301-certificaat. 
 • Je hebt affiniteit met de energiesector en met de uitdagingen van de energietransitie. 
 • Je beheerst het Nederlands of het Frans perfect en je hebt een gevorderde kennis van de andere taal. Op professioneel vlak beheers je het technisch Engels. 
 • Je kan autonoom werken en tegelijk geef je blijk van een goede teamspirit en flexibiliteit.  Je voelt je als een vis in het water wanneer je rapporten voorstelt, workshops leidt en faciliteert voor de directie en de operationele teams. 
 • Kerncompetenties en -attitudes: analyse en synthese, kritische geest, nieuwsgierig en leergierig, resultaatgericht, conceptueel denken, transversaliteit, nauwgezetheid, luistervaardig, assertief. 

ONS AANBOD 

 • Een zinvolle job, ten dienste van de stad en haar bewoners 
 • Een degelijke, voldoening gevende opleiding, plus doorgroeimogelijkheden 
 • Een activiteitensector in constante evolutie 
 • Een dynamische werkomgeving in het hart van Brussel 
 • Een voordelig loonpakket en een pakket extralegale voordelen (bedrijfswagen en tankkaart, gsm, internetkosten, representatievergoeding, 33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen zoals gezondheidszorgen, hospitalisatie en pensioen, 30% vermindering op de energiefactuur …). 

  

Kun je je vinden in deze functiebeschrijving en heb jij ook zin om je ten dienste te stellen van de Brusselaars? 

Aarzel dan niet en solliciteer bij Sibelga! Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat voortdurend evolueert met het oog op nieuwe technologieën, dat zich bekommert om het milieu en geeft om al zijn medewerkers. 

Contract:
Onbepaalde duur