Strategy Advisor
Nu solliciteren

SIBELGA, GEEF DE ENERGIE DOOR! 

Sibelga beheert de gas- en elektriciteitsnetten in Brussel. Elke dag zetten onze 1 000 medewerkers zich in om  
500 000 Brusselse gezinnen en ondernemingen van energie te voorzien. Op de werven of vanuit onze hoofdzetel in het hart van de hoofdstad, werken onze teams mee om het gebruik van energie vandaag en morgen eenvoudiger te maken. 

Zin om een sleutelrol te spelen in het advies omtrent de participaties en partnerschappen van Sibelga? 

De onderneming Sibelga, die actief is in de energiesector, is voor haar zetel in Brussel op zoek naar een Strategisch adviseur. Heb je een masterdiploma of beschik je over gelijkwaardige ervaring? Hou je van uitdagingen en zet je graag mee je schouders onder ambitieuze projecten?  Kom dan ons team versterken!  

 

JOUW JOB 

De dienst Strategy & Innovation Office staat in voor de coördinatie van de activiteiten die verband houden met de ontwikkeling en de verwezenlijking van de strategie van de onderneming. Die dienst is eveneens belast met de transformatie van Sibelga en het verlenen van strategisch advies aan de directie.  

De Strategisch adviseur geeft advies aan de directie over het beheer van de huidige en toekomstige participaties en partnerschappen van Sibelga. Je hoofdtaken en verantwoordelijkheden zijn: 

 • De algemene en de financiële directie begeleiden bij en rapporteren en adviseren over de huidige participaties en partnerschappen van Sibelga. 
 • Alle nieuwe, interessante participaties of partnerschappen analyseren, en hieromtrent voorstellen doen en advies geven aan de directie om de strategie van Sibelga te ondersteunen. Daarbij focus je je op de economische spelers van de energiesector en van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.   
 • Advies uitbrengen over het structureren en optimaliseren van het eigen vermogen en het dividendenbeleid van de groep, alsook over het optimaliseren van de financiële vaste activa en de thesaurie van de groep en zodoende bijdragen tot een efficiënt financieel beheer ervan. 

JE PROFIEL 

 • Je bent in het bezit van een masterdiploma of een gelijkwaardig diploma, maar bovenal heb je tien jaar ervaring in het verlenen van strategisch financieel advies op hoog niveau.  
 • Het portfoliomanagement van financiële participaties van ondernemingen boeit je en je bent in staat hierover advies te verlenen aan een directiecomité. 
 • Je hebt belangstelling voor de openbare ondernemingen en de banden die ze kunnen smeden met andere ondernemingen.  
 • Je volgt de economische en geopolitieke ontwikkelingen op in het licht van financiële participaties en partnerschappen. Je kan ook de uitdagingen die hiermee verband houden, inschatten en je zorgt voor efficiënt advies. 
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Frans. Kennis van het Engels is een pluspunt.  
 • Kerncompetenties: analyseren, adviseren, argumenteren en overtuigen, communiceren. 

ONS AANBOD 

 • Een zinvolle job ten dienste van de stad en haar inwoners in een activiteitensector die constant in evolutie is.
 • Een degelijke en waardevolle opleiding.
 • Een dynamische werkomgeving in het hart van Brussel waar de veiligheid van iedereen centraal staat. 
 • Een gezond evenwicht tussen werk en privéleven (mogelijkheid tot telewerk enz.).
 • Een voordelig loonpakket en pakket extralegale voordelen (Bedrijwswagen en tankkaart, gsm, internetkosten, representatievergoeding, 33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen zoals gezondheidszorgen, hospitalisatie en pensioen, 30% vermindering op de energiefactuur …).

Kun je je vinden in deze functiebeschrijving en heb jij ook zin om je ten dienste te stellen van de Brusselaars? 

Aarzel dan niet en solliciteer bij Sibelga! Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat voortdurend evolueert met het oog op nieuwe technologieën, dat zich bekommert om het milieu en geeft om al zijn medewerkers. 

Contract:
Onbepaalde duur