Team Manager ERP
Nu solliciteren

SIBELGA, GEEF DE ENERGIE DOOR!

Sibelga beheert de distributienetten voor gas en elektriciteit in Brussel. Onze 1000 medewerkers zetten zich elke dag in om de energiebevoorrading te garanderen van de 500.000 Brusselse huishoudens en bedrijven. Zowel op onze werven als op onze maatschappelijke zetel in het hart van de hoofdstad dragen onze teams bij tot een probleemloos energiegebruik, vandaag en morgen. Sibelga speelt een centrale rol binnen de energietransitie en haar activiteiten zullen de komende jaren uiteenlopende transformaties ondergaan.

BIJ WELKE DIENST KOM JE TERECHT?

Het departement IT & Business Transformation (ITBT) ondersteunt alle business activiteiten van Sibelga. Zo kan er efficiënt gewerkt worden en kunnen de activiteiten zich verder ontwikkelen. Het departement zorgt ervoor dat Sibelga beschikt over autonome informatica die inspeelt op de evolutie van haar behoeften en de technologieën. 
Het ITBT departement is opgedeeld in drie dienstverlenende hoofdunits. Eén daarvan, de unit Competence Centres & Transversal Solutions, beheert de processen en applicaties die het beheer van de departementen Human Resources, Finance, Purchasing, Logistics en Communication ondersteunen.
Binnen deze unit helpt het ERP-team de departementen Human Resources, Finance, Logistics en Procurement bij het optimaliseren van hun manier van werken en bij het verbeteren van de gebruikerservaring. Daartoe brengt het team wijzigingen aan in bestaande toepassingen of ontwikkelt het nieuwe oplossingen die beantwoorden aan de behoeften van zijn interne klanten. Het ERP-team telt ongeveer 15 professionals en bestaat uit projectmanagers, functioneel analisten en ontwikkelaars.

JOUW JOB

Als Team Manager van de ERP Service speel je een sleutelrol op de volgende verantwoordelijkheidsdomeinen:

 • Je stelt je team op een optimale manier samen, je bepaalt welke activiteiten van je team voorrang hebben en je verzekert een haalbaar evenwicht tussen middelen en verwachtingen. 
 • Je geeft voldoende prioriteit aan de verschillende 'HR-momenten' van je teamleden. Je helpt je teamleden zich te ontplooien, je verzekert de dynamiek en de motivatie van je team en je beheert eventuele conflicten. Je zorgt voor een goede upstream- en downstreamcommunicatie binnen je team, zodat de objectieven en doelstellingen duidelijk zijn en iedereen op dezelfde golflengte zit.
 • Je stelt de (interne en externe) HR-behoeften vast en werkt mee aan de aanwerving van medewerkers.
 • Je plant, organiseert en monitort alle middelen van het departement om een efficiënte en doelmatige organisatie tot stand te brengen.
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor de oplevering van projecten binnen je team. Je ondersteunt de Project Managers bij hun verantwoordelijkheden en stimuleert hen om het beste van zichzelf te geven. Je zorgt ervoor dat projecten correct en professioneel worden opgevolgd en dat ze beantwoorden aan de overeengekomen richtlijnen op het vlak van IT-architectuur en -beveiliging. Je zorgt ervoor dat alle projecten op tijd worden opgeleverd (binnen het toepassingsgebied en binnen het budget) en dat ze voldoen aan de kwaliteitsverwachtingen. Sommige projecten leid je zelf in goede banen.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor het beheer van het aan jou toevertrouwde budget. Je controleert de contracten die de activiteiten van je team mee mogelijk maken.
 • Je beheert de overeenkomsten met onze dienstverleners (contractonderhandelingen, toezicht op de dienstverlening en levering, KPI's, SLA-beoordelingen enz.).

JOUW PROFIEL

 • Je hebt een masterdiploma op zak in een wetenschappelijk of economische richting.
 • Je hebt ten minste vijf jaar ervaring in succesvol teammanagement. In de afgelopen jaren heb je bovendien je vaardigheden op het vlak van situationeel leiderschap ontwikkeld.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om de manier van werken van je interne klanten te verbeteren door de kloof tussen IT en de business te overbruggen en je weet je team te begeleiden en te ondersteunen om dit doel te bereiken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in resource- en budgetmanagement.
 • Je bent vertrouwd met verschillende ERP-toepassingen (zonder dat je een expert hoeft te zijn).
 • Kennis van de nutssector is een voordeel.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans en hebt een praktische kennis van technisch Engels.
 • Belangrijkste vaardigheden: teambuilding, organisatie en planning, communicatie, besluitvorming en stressbestendigheid.

ONS AANBOD

 • Een zinvolle job, ten dienste van de stad en haar bewoners in een activiteitensector die constant in evolutie is.
 • Een degelijke, voldoening gevende opleiding, plus doorgroeimogelijkheden.
 • Een dynamische werkomgeving waar de veiligheid van iedereen centraal staat. 
 • Een gezond evenwicht tussen werk en privéleven (mogelijkheid tot telewerken, enz.).
 • Een aantrekkelijk loonpakket met diverse extralegale voordelen (bedrijfswagen en tankkaart, gsm, internetkosten, representatievergoeding, 33 vakantiedagen, maaltijdcheques, verzekeringen, zoals gezondheidszorg, hospitalisatie en pensioen, 30 % korting op je energiefactuur enz.).


Herken je jezelf in deze functiebeschrijving en heb je zin om je ten dienste te stellen van de Brusselaars? Aarzel dan niet en solliciteer voor een baan bij Sibelga! Je gaat aan de slag bij een dynamische onderneming die constant evolueert naar nieuwe technologieën, zich inzet voor het milieu en toeziet op het welzijn van al haar werknemers.

Contract:
Onbepaalde duur